Skip to main site content
Afdeling Buitengewone Zaken - Zoe - Vierkant
Social designer

Zoë Sluisdom

Zoë is een allround designer die van alle markten thuis is. Met haar verschillende vaardigheden brengt ze elk vraagstuk naar een hoger niveau. Ze begon als grafisch vormgeving maar werd langzaam steeds meer getrokken door mensgericht ontwerp. Dus specialiseerde ze zich verder in communicatie multimedia en vertrok ze naar de Hogeschool voor de Kunsten om zich te verdiepen in ‘Design for social change’. Dit om haar kijk op de mens te verrijken, iets waar ze altijd al nieuwsgierig naar was.

Mail Zoë

“Ik onderzoek altijd waar het wringt qua (on)gelijkheid en hoe ik daar rekening mee houd als ontwerper”

Ze is specifiek gedreven om te ontwerpen voor een meer gelijkheid. Denk aan: Vrouwelijke nieuwkomers worden veel minder meegenomen in het integratieproces dan mannelijke nieuwkomers. Hoe kan dit gelijker? 

Ze blinkt uit in haar kritische denken. Luistert veel, stelt frisse vragen en spitst haar oren voor dingen niet niet lijken te kloppen. Punten die anderen misschien over het hoofd zien, die pakt Zoë eruit. 

Daarnaast houdt ze haar hoofd koel. Altijd. Zo creëert ze rust en ruimte. Bepaalde gesprekken kun je volgens haar veel beter op een rustige manier voeren, zoals gesprekken over racisme en discriminatie. Dat is trouwens gelijk een thema die haar aan het hart gaat. Ook vluchtelingenvraagstukken en gezinsproblematiek zijn thema’s die haar trekken. 

Een andere kwaliteit is dat ze het grote altijd klein weet te maken. Ze zoekt pijnpunten, daarmee kun je een onderwerp kleiner maken. Een waardevolle eigenschap, want de maatschappelijke uitdagingen waar we aan werken zijn vaak groot en complex.

Zoë luistert rustig toe terwijl twee voorbijgangers hun mening delen. Ze staan voor de conversion piece, het kwalitatieve onderzoek is onderdeel van het project ‘Profileer jezelf’.
Zoë is in gesprek met een politieagent voor het project ‘Profileer jezelf’ ze staan naast de conversation piece waarop voorbijgangers kunnen aangegeven op welke schaal ze zichzelf zouden profileren.

Cases van Zoë

Bekijk alle cases