Skip to main site content
Afdeling-Buitengewone-Zaken-Jan-Vierkant
Partner & Strategy Director

Jan Belon

Jan is een strategische denker die van wanten weet. Hij heeft oog voor kansen en mogelijkheden. Hij ziet ze. Creëert ze. Pakt ze vast en brengt ze verder. Of het nu gaat om een inhoudelijk project, een team opbouwen of een hele organisatie optuigen. Daarnaast helpt hij anderen met een idee graag op weg. Hij is dan ook nauw betrokken bij het opstarten van ‘Eigen Initiatieven’ binnen de Afdeling. Juist als er nog niks is, dan gedijt hij goed. Als de puzzelstukjes en de ondergrond nog bij elkaar gezocht moeten worden. Als er veel vrijheid is. In die context definieert hij scherpe doelen en vertaalt die naar kleine, overzichtelijke stappen. Hij ziet eigen initiatieven als een grote kans voor ontwerpers om echte veranderingen aan te jagen. 

Mail Jan

“De transitie van opdrachtnemerschap naar meer eigen initiatieven toont voor mij de kracht van ontwerpers bij het aanjagen van verandering.”

 Zijn bevlogenheid stopt hij ook in het opschalen van projecten. Hij zoekt altijd naar: Hoe kunnen we het groter maken? De eeuwige zoektocht naar hoe je inzichten van de straat naar systeemniveau kunt vertalen fascineert hem mateloos. En om al zijn kennis en expertise te delen, is hij ook nog eens kerndocent Master Design aan de WdKA. Kortom, Jan doet veel tegelijkertijd. Dat vindt hij heerlijk. Het zorgt ervoor dat hij snel verbanden ziet. Dat hij iets kan lenen uit de ene wereld en dat toe kan passen in de andere. Zo brengt hij projecten en initiatieven verder.

Van welke onderwerpen krijgt Jan het vuur in de ogen?

“Alles rondom ongelijkheid en oneerlijke systemen waarin mensen onterecht behandeld worden. Denk aan kansenongelijkheid, mensen met schulden, dak- en thuislozen en de opvang van nieuwkomers. Als ik rotte systemen zie waar mensen de pineut van kunnen worden, dan doet dat echt wat met mij.”

Afdeling-Buitengewone-Zaken---SOR---Eenzaamheid-ouderen---8
Afdeling Buitengewone Zaken - Jan Belon - 2

Cases van Jan

Bekijk alle cases