Skip to main site content
Afdeling-Buitengewone-Zaken---Janelle---Vierkant
Visual designer

Janelle Aarts

Janelle is onze visual designer. Ze zoekt altijd naar: Wat is de essentie van een probleem? Op welke visuele manier kunnen we het beste communiceren? Welke stijl en vorm past bij de doelgroep? Overal waar ze onrecht ziet, daar moet ze iets mee. Armoede, ongelijkheid, discriminatie. 

Mail Janelle

“Schulden, ongelijkheid, discriminatie. Overal waar ik onrecht proef daar moet ik iets mee”

Inspiratie haalt ze uit alle hoeken. De kleine gesprekken en de grootste verbazingen.Ze zoekt nieuwe invalshoeken voor een maatschappelijk vraagstuk. Zet mensen aan het denken. Altijd visueel. Altijd verrassend fris.

Janelle is enthousiast en reflectief. Ze switcht gemakkelijk tussen dromen en maken. Dat is wat ze het liefste doet. Eerst heel breed verbeelden en associëren wat er allemaal zou kunnen en dit vervolgens terugschroeven naar een haalbaar idee. Zo blijven ideeën niet in de lucht hangen, maar landen ze ook echt en worden ze tastbaar.

Janelle onderzoekt hoe visual- en social design elkaar nog beter kunnen versterken. Dus, hoe kan een visueel ontwerp zo inclusief en sociaal mogelijk zijn? Hoe kun je het best een doelgroep aanspreken en haal je waardevolle input op voor ontwerpend onderzoek? Of stel, iemand is visueel beperkt of heeft dyslexie, wat betekent dit voor je ontwerp?

Afdeling Buitengewone Zaken - Janelle Aarts - 1
Afdeling Buitengewone Zaken - Ministerie LNV - Circulaire landbouw - 1

Cases van Janelle

Bekijk alle cases