Skip to main site content
Afdeling Buitengewone Zaken - Anneke - Vierkant
Visual designer

Anneke Ykema

Dit is Anneke, onze visual designer. Ze denkt in vormen en droomt in kleuren. Ze is ervan overtuigd dat visuele ontwerpers veel kunnen betekenen voor sociale vraagstukken. Beelden wekken emoties op. Associaties. Ze openen een wereld in het hoofd van mensen en brengen onderwerpen tot leven. Ons brein is namelijk dol op beelden. Ze ziet visual design als dé manier om onderwerpen zoals duurzaamheid behapbaar, begrijpbaar en bespreekbaar te maken.

Mail Anneke

“Ik geloof dat visual design heel veel kan betekenen voor maatschappelijke vraagstukken”

Anneke’s grootste talent ligt in conceptueel denken. Ze zoekt altijd naar: Wat speelt er bij de doelgroep en hoe vertaal je dit in beeld, kleur en typografie? Wat communiceer je? Welke associaties roept een beeld op? Of, hoe kunnen we het anders verbeelden?  

Thema’s die haar aan het hart gaan zijn biodiversiteit en inclusiviteit. Of het nu gaat om de Nederlandse Grammatica visueel toegankelijker maken of een complex thema als biodiversiteit dichterbij de mens brengen. 

Ze zoekt structuren en werkt altijd gestructureerd. Ze vindt patronen en creëert nieuwe. Ze vormt vormen en vervormt ze. Ze itereert net zo lang door tot een ontwerp precies doet wat het moet doen: aansluiten bij de leefwereld van de doelgroep. Dat is trouwens nog iets dat ze goed kan, de doelgroep ontrafelen. Kortom, met deze optimistische optimist kom je er altijd uit.

Cases van Anneke

Bekijk alle cases