Skip to main site content
Afdeling-Buitengewone-Zaken---Lotte2---LR

Lotte de Haan

Lotte is energiek, toegankelijk en empatisch. Precies de eigenschappen die een ontwerpend onderzoeker sieren. Ze gaat gemakkelijk de staat op. Ze activeert. Verdiept zich in de mens en leert. Met haar open en uitnodigende houding belandt ze altijd en overal in een goed gesprek. Van het treinstation tot de buren op het balkon. Ze kan zich goed inleven in anderen. Al die verschillende inzichten brengt ze mee naar de ontwerptafel. Daarbij houdt ze scherp voor ogen of interventies aansluiten bij de mensen voor wie ze bedoeld zijn.

“Ik verbaas me over toetsen bij kinderen in Nederland. Het ene kind krijgt een 8, de andere een 6. Terwijl die met een 6 misschien wel een 10 verdient omdat die veel harder moest werken vanwege een lastige thuissituatie, dat tellen we nu niet mee”

Eerder ging ze als freelancer door het leven en deed veel ervaring op in het optuigen van projecten en de juiste mensen bij elkaar brengen. Na een tijdje begon het te kriebelen om aan nog grotere opdrachten te werken. Binnen Afdeling Buitengewone Zaken zal ze zich dan ook focussen op het strategisch inrichten van grote projecten binnen een complexe systemen. 

Waar ze het vuur van de ogen krijgt? De ingewikkelde systemen in Nederland. We zeggen altijd dat iedereen het zelf moet kunnen, maar er zijn zoveel regels dat mensen het gewoon niet kunnen. Hoe kunnen we dat beter ontwerpen? Neem als voorbeeld de stemwijzer. Die zou ze graag herontwerpen, zodat stemmen voor iedereen toegankelijk is. Of je nou geoefend bent in taal of nog nooit hebt gestemd. Als laatste is ze op missie om ontwerpend onderzoek nog inclusiever te maken. Dus de doelgroep echt bij élke stap te betrekken. Ze gelooft dat je alleen zo de werkelijke behoeftes van mensen en waar ze tegen aanlopen ontdekt. Al met al een ambitieuze ontwerper aan boord!

Afdeling-Buitengewone-Zaken---Lotte-de-Haan---1

Cases van Lotte

Bekijk alle cases