Skip to main site content
Afdeling-Buitengewone-Zaken-Hannah-Vierkant
Social Designer

Hannah van Luttervelt

Hannah is altijd in topvorm. Ze geeft vorm aan haar eigen kijk op de wereld, en vormt deze weer om. Starten met het testen van een idee of het op gang brengen van een gesprek doet ze graag vanuit een beeld of voorwerp. Zo fascineerde het haar dat wapens kunnen doden, maar er tegelijkertijd zijn om je te beschermen. Die contradictie! Daar moest ze iets mee. Ze ontwierp ‘zachte wapens’, zoals een fluwelen mes en een bom van Teddybeerstof. Zo startte ze een gesprek, vanuit vorm. Dit vangt ook haar ontdekkingstocht bij Afdeling Buitengewone Zaken: Nieuwsgierig om vraagstukken buiten bestaande methoden te benaderen én opdrachtgevers daarin mee te nemen.

Mail Hannah

“Wapenindustrie, kansenongelijkheid, schooladviezen.. ik zie heel veel dingen in de wereld die we beter kunnen vormgeven.”

Hannah is een aanpakker en een doorpakker. Een maker en een doener. Ze haakt het liefst aan als er een duidelijke vraag staat. Binnen deze kaders voelt ze vrijheid om te onderzoeken en vraagstukken tot leven te brengen. Ze gaat de straat op, het veld in, en brengt mensen bij elkaar. Projecten geeft ze een gezicht, een gevoel en een verhaal. En dan heeft ze ook nog een neus voor het audiovisuele, maakt ze foto’s in een handomdraai.
Kortom: Hannah is een echte aanwinst voor ons team! 

Hoe verrijkt Hannah het jonge vakgebied social design? 

“Ik zie noodzaak om als sociaal ontwerpen ook voor ‘eigenaarschap’ te ontwerpen. Als ontwerper zit je vaak voor een bepaalde tijd op een samenwerking, dus hoe zorg je voor continuïteit? Wie of wat neemt het over?”

Afdeling-Buitengewone-Zaken---Hannah-van-Lutterveld---1
Afdeling-Buitengewone-Zaken---Hannah-van-Lutterveld---2

Cases van Hannah

Bekijk alle cases