Eigen initiatief

The Embassy of Urban Transformation: We ontwikkelden een kijkje in de toekomstige stad

Concept Ontwikkeling Gebruikerservaring Creative Direction

Stedelijke gebieden veranderen continu. Er wordt gebouwd, afgebroken en uitgebreid. Spraakmakende voorzieningen en high-tech diensten worden aan de lopende band geïntroduceerd net als nieuwe culturele trekpleisters, maatschappelijke initiatieven en sociale projecten. Elke nieuwe dag biedt complexe vraagstukken en uitdagende kansen voor de stadsbewoners. Met The Embassy of Urban Transformation nemen we een breed publiek mee naar die toekomstige stad en prikkelen de geest en perspectief.

Recepten voor de transformerende stad

Hoe laten we een breed publiek de stad van de toekomst ervaren zonder dat we weten hoe die er eigenlijk uit komt te zien? Tijdens de Dutch Design Week '18 veranderden we The Student Hotel in een actieve speelplaats waar experimenten, interventies en try-outs de toon zetten. Tien dagen lang brachten we een breed publiek van onder andere innovatieafdelingen, beleidsmakers, ondernemers en designers samen om de stedelijke transformaties van morgen te bespreken en te bedenken.

Concept ontwikkeling & Expo productie

"Welkom in The Embassy of Urban Transformation. Heeft u al een paspoort? Het stedelijk gebied van de toekomst leggen we uit aan de hand van vijf thema-steden, elk met twee projecten. Stempel je wel even af bij elke stad?"

Aan de hand van een sterke expositie en een tjokvol programma met talks en dagelijkse workshops daagden we een breed publiek uit om mee te denken over de grootstedelijke vraagstukken. Niet alleen kijken, maar ook meedoen en meedenken.

A/BZ ontwikkelde het concept en produceerde de ambassade.