Basic-Fit

Zo ontwikkelden we een sportieve dienst voor Basic-Fit

Back-end Ontwikkeling Agile Product Ontwikkeling User Interface Ontwerp

Het Nederlandse Basic-Fit is één van Europa’s grootste sportschoolketens met een miljoen leden verdeeld over 300 vestigingen in onder andere Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje. Veel van de mogelijkheden binnen de sportschool zijn dankzij een slim pasjessysteem geautomatiseerd. Basic Fit vroeg A/BZ om gebaseerd op dit systeem een compleet nieuwe dienst te ontwikkelen om hun leden nog beter van dienst te kunnen zijn.

Technisch prototype & User Interface ontwikkeling

Bij het ontwikkelen van een nieuwe innovatie binnen een bestaand systeem moet er met allerlei factoren rekening worden gehouden. Voor een nieuwe dienst, waarbij de leden van Basic-Fit hun gewicht kunnen meten en deze later kunnen inzien, moest de bestaande Basic-Fit app, verschillende databases en meetapparatuur met elkaar gaan samenwerken. A/BZ realiseerde het eerste technisch en functionele prototype, ontwierp de User Interface en vertaalde die naar een gebruiksvriendelijke front-end.

Proof of concept

Om het technische prototype te onderwerpen aan de realiteit testten we de nieuwe dienst in drie verschillende Basic-Fit vestigingen. Zo bekeken we (onverwachte) gebruikersscenario’s en optimaliseerden we de dienst zowel technisch als functioneel.

Digital product development

Met een geslaagd proof of concept op zak vertaalde A/BZ het prototype naar een volwassen versie van het systeem. Hufter-proof voor de duizenden verschillende dagelijkse gebruikers, gebruiksklaar zodat ook de Spaanse vestigingen het eenvoudig konden gebruiken en 100% betrouwbaar.