Dutch Design Week: Social Design Showdown op 21 oktober

De Dutch Design Week is in aantocht. Op maandag 21 oktober 2019 zetten wij samen met Nicky Liebregts, DesignEuropa Awards, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Dutch Design Foundation en ondersteund door een grote groep ontwerpers de Social Design Showdown op touw. Deze dag brengt in beeld hoe de toekomst van social design eruit kan zien: welke kansen, maar ook welke weerstanden en obstakels het oplevert. Inspirerende case studies worden aangereikt om een kritische dialoog te openen over de manier waarop sociale verandering plaatsvindt. Kom je ook?

Dutch Design Week: Social Design Showdown op 21 oktober
  1. DDW Talks: Wat is de toekomst van social design?

Datum & tijd: Maandag 21 oktober 2019, 14:00 – 18:30 uur
Locatie: Fifth | NRE, Gasfabriek 5, 5613CP Eindhoven
Toegang: Meld je gratis aan door een e-mail te sturen naar socialdesign@afdelingbuitengewonezaken.nl. (Zolang de voorraad strekt.)

We onderzoeken hoe ontwerpers onze maatschappelijke samenhang kunnen versterken, de bewustwording van sociale kwesties vergroten, helpen bij het creëren van een inclusieve maatschappij en nieuw cultureel gedrag bevorderen.

Op deze Social Design dag nemen we je mee door enkele best practices in social design door o.a. Reframing Studio, Muzus, Kantar Public en Nynke Tromp; van conversation pieces tot systeemverandering, van embedded projects tot intervention-oriented research. We ontdekken hoe divers het vakgebied eigenlijk is en wat er allemaal bij komt kijken. Aan de hand van de casus van Field H@cks gaan we met elkaar in discussie, want wanneer is je social design project een succes? Hoe meet je dit, hoe creëer en behoud je impact? We gaan in op verschillende aanpakken voor het creëren van eigenaarschap en hoe je jezelf kan ‘weg’ ontwerpen. We eindigen de dag met enkele verdiepende break-out sessies: van een crash course overheidsontwerp door de Governance Design Studio tot ethiek in het vakgebied en de kracht van speculatief ontwerp. Vind hier het volledige programma.

  1. Social Design Landscape: Wat zijn nieuwe manieren om samen te werken?

Datum & tijd: Maandag 21 oktober 2019, 20:00 - 22:00 uur
Locatie: Fifth | NRE, Gasfabriek 5, 5613CP Eindhoven
Toegang: Meld je hier aan voor gratis toegang. (Deze avond is alleen toegankelijk voor ontwerpers.)

Om van elkaar te leren en ons werkveld als geheel te verbeteren, duiken we op deze avond dieper in op de ontwikkeling van Social Design. We wisselen onze successen en mislukkingen van projecten uit, brengen het landschap in kaart en debatteren over de toekomst van Social Design. Dit avondprogramma is bestemd voor (social) designers die willen bijdragen aan de ontwikkeling van het vakgebied. Maak kennis met andere ontwerpers, deel je kennis en bepaal mee de kracht en waarde van social design.

Social Design Showdown

Deze Social Design Showdown is mogelijk gemaakt en gecureerd door Afdeling Buitengewone Zaken, Nicky Liebregts, DesignEuropa Awards, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Dutch Design Foundation.