Even voorstellen, onze stagiairs: Emma, Sebastian en Stanny

Maak kennis met onze stagiairs! Het nieuwe schooljaar is al even begonnen en dus verwelkomden wij in september drie nieuwe stagiairs Emma, Sebastian en Stanny. Hoog tijd om ze voor te stellen.

Even voorstellen, onze stagiairs: Emma, Sebastian en Stanny

Emma

Emma studeert Industrial Design aan de TU Eindhoven. Via haar studie kent ze ex-stagiairs van A/BZ, die allemaal enthousiast waren over hun stage bij A/BZ. Wat haar overhaalde om bij ons aan te kloppen, was een presentatie die Jan gaf bij ID Connect op de Dutch Design Week. Ze kreeg hierdoor een goed beeld van waar A/BZ voor staat en dat paste perfect bij wat ze interessant vindt aan design. Dat is design inzetten om met mensen in gesprek te gaan en van hen te leren. "A/BZ gaat daar met hun experimentele en pragmatische aanpak nog een stapje verder in dan ik in mijn studie tot nu toe heb geleerd", zegt Emma. Ze gaat niet alleen aan de slag voor A/BZ, maar voert ook projecten uit voor Openr.

Sebastian

Sinds een aantal weken is Engels de voertaal geworden binnen de Afdeling, dankzij Sebastian, die all the way uit Gran Canaria komt en nu elke dag Hollandse kaas eet. Sebastian doet naast zijn stage bij ons zijn master Interaction Design aan het Umeå Institute of Design in Zweden. Die master is alles waar hij een passie voor heeft: design, film, verhalen vertellen, coderen, theater en techniek. Hij ontmoette Strategy Director Jan Belon terwijl hij op Umeå een lezing gaf en was onder de indruk van onze methodologie. Waar hij naar uit kijkt? "I look forward to working on a wide variety of social projects, to be able to talk to users and learn how to research using probes and experimentation", aldus Sebastian.

Stanny

Stanny studeert Grafisch | Ruimtelijk Ontwerp aan het St. Joost in Den Bosch. Ook Stanny kent A/BZ via een ex-stagiaire. Nadat ze zich had verdiept in A/BZ en de werkwijze die wij hanteren, belandde A/BZ boven aan haar lijst van bureaus waar ze stage wilde lopen. Dat vinden wij altijd leuk om te horen natuurlijk! Stanny: "Ik kijk er enorm naar uit om midden in de beroepspraktijk te zitten en samenwerkingen aan te gaan binnen een multidisciplinair team. Ik hoop veel te leren over hoe Social Design in de praktijk in elkaar steekt: Hoe ziet onderzoek er in de praktijk uit? Hoe pas je een concrete ontwerpmethodiek toe? Hoe betrek je verschillende stakeholders? Etcetera. Eigenlijk wil ik het hele proces van A tot (B) tot Z meemaken."