Nieuw: Stagiaire Mirjam Turk

Mirjam Turk is momenteel bezig met haar Master International Development Studies en specialiseert zich in Inclusive Innovation and Communication. Als stagiaire gaat ze bij Afdeling Buitengewone Zaken aan de slag. Om haar beter te leren kennen, vuurden we een aantal vragen op haar af.

Nieuw: Stagiaire Mirjam Turk

Hoe ben je bij A/BZ terecht gekomen?

Mirjam: Via de moeder van een vriendin. Zij kent A/BZ en vindt de werkwijze perfect bij mij passen. Ik bekeek de website en ik werd geïnspireerd door de ontwerp-achtergrond van de oprichters. Vervolgens nam ik contact op met Jop en kon ik langskomen voor een gesprek.

Wat zijn je verwachtingen?

Mirjam: Ik verwacht een gezellige, informele en flexibele werksfeer, waar ruimte is voor je eigen input. En iedereen heeft zijn/haar eigen expertise. Ik zie tot nu toe verschillende persoonlijkheden die elkaar goed aanvullen. In mijn stageperiode loop ik mee met met verschillende projecten. Er is één project waar ik van het begin tot aan het einde aan werk. Binnen dit project verwacht ik veel te leren over de aanpak van A/BZ en zelf te kunnen experimenteren.

Waar kijk je het meeste naar uit?

Mirjam: Ik wil graag social design in de praktijk zien en meegaan op veldbezoeken.

Wat hoop je te leren bij A/BZ?

Mirjam: Ik hoop mijn talenten te ontwikkelen en weten hoe ik die in kan zetten tijdens mijn (toekomstige) werk. Ik wil leren wat sociale innovatie in de praktijk inhoudt en meer inspiratie opdoen tijdens lectures/workshops als het gaat om sociale impact maken met een organisatie.

Hoe ziet je ideale werkdag eruit?

Mirjam: Mijn ideale werkdag begint met yoga en/of meditatie, met een lekkere kop koffie achteraf. Op kantoor wil ik starten met een paar uur 'desk werk' doen gevolgd door een interessante lezing/workshop. 's Middags heb ik het liefste meetings, brainstormsessies of veldbezoeken.

Afdeling Buitengewone Zaken wenst Mirjam veel succes én plezier.