Dopper: drinkwater onderzoek op festival

Misschien ben je ze tijdens GLOW Eindhoven wel tegengekomen: de Co-Design Studio mannen van Hogeschool Utrecht. Voor onze samenwerking met wereldverbeteraar Dopper gingen ze al prototypende op pad om te onderzoeken hoe we in de toekomst ons drinkwater nuttigen.

Dopper: drinkwater onderzoek op festival

Een enorme visie kun je makkelijk vertalen naar concrete producten of diensten middels prototyping. In een korte periode kun je dan veel vragen die je hebt beantwoorden en eerste stappen zetten om het systeem uit te denken. De visie van Dopper is dat we in een wereld leven waar mensen zich bewust zijn van het milieu, waar we actief de hoeveelheid single-use plastic afval verminderen en waar iedereen, dicht bij huis en ver weg, toegang heeft tot veilig drinkwater.

Die bewustwording komt onder andere als je op een positieve manier in aanraking komt met het delen van drinkwater, vooral tijdens grote evenementen. Tijdens een twee weken durende pilot onderzochten de studenten onder onze begeleiding welke factoren een rol spelen bij het delen van drinkwater, en legden ze aanknopingspunten voor een verder traject bloot.