Digitale productontwikkeling

Heb je een idee en wil je dat graag tot leven wekken zodat jouw doelgroep het écht kan gebruiken? A/BZ ontwikkelt verschillende type digitale producten zoals websites, (web-)applicaties, technische prototypes en interactieve installaties.

Er worden elke dag talloze prachtige websites en applicaties de wereld ingeslingerd. Veel van de digitale producten lijken op elkaar, A/BZ ontwikkelt digitale producten die nét even anders zijn. Ze zijn bijvoorbeeld nog niet eerder ontwikkelt, de technologie is misschien nog niet voorhanden of net geïntroduceerd of er is maar één exemplaar van je digital product nodig. De Digital Products van A/BZ zijn uniek, vernieuwend en spraakmakend.

Ons werk

Zo lanceerden we voor de Gemeente Rotterdam de Rotjeknor app, een geniale game om de Rotterdamse binnenstad in beweging te krijgen. Ook vernieuwen we de vastgoedmarkt met Openr, een draadloos intercomsysteem waarmee je deuren op afstand kan openen. We zagen de behoefte aan een slim alternatief en ontwikkelden een nieuwe oplossing. Wat nog meer? Om de Zuid-Afrikaanse Apartheid meer onder de aandacht te brengen, had grafisch ontwerper Ruiter Janssen het idee om een interactieve webapplicatie te bouwen. Aan ons de taak geen standaard website te ontwikkelen, maar één die uitdaagt om echt in het onderwerp te duiken. Ook ontwikkelden voor netbeheerder Stedin de energietransitiekit, een interactieve maquette, om burgers te laten ervaren waarom het zo belangrijk is om een slim energienetwerk te maken als we duurzamer willen worden.

Over ons

Dankzij de ontwerp-achtergrond van onze developers kunnen we op alle fronten meedenken, zijn we experimenteel sterk en denken we altijd constructief en oplossingsgericht mee.

We hebben een breed team van experts, zo ontwikkelen we niet alleen het technische systeem. We ondersteunen je ook graag in het ontwikkelen van Graphic User Interfaces, gebruikerstesten en wireframes. We nemen je mee in onze development-sprints en technische experimenten, werken uiteraard SCRUM en agile en zijn pas klaar als we de perfecte market-fit en hoogste gebruiksvriendelijkheid van jouw nieuwste dienst hebben.

1. Het vraagstuk

Organisaties met de meest uiteenlopende vraagstukken komen bij ons terecht. Een greep uit onze projecten:

  • Ik heb een vernieuwend idee, maar is dit ook technisch haalbaar?
  • Ik wil mijn dienst laten digitaliseren. Kan dat en in welke vorm?
  • Ik wil een one-of-a-kind product. Kan ik dit laten maken?

2. De aanpak

Elk vraagstuk is anders, dus vraagt ook om een andere aanpak.
A. Conceptontwikkeling, -validatie en -realisatie
B. App-development (Android)
C. Web-development (PHP, API, Front-end, Back-end)
D. One of a kind: product ontwikkeling
E. Electronic engineering
F. Database ontwikkeling
G. User Experience Design
H. User Experience Validation
I. Design Support

3. Het resultaat

✔ Minimum Viable Product: haalbaarheidstest van (technische) dienst
✔ Interactieve installatie
✔ Digitaal Product

Marcel Boots
Business Developer bij Basic-Fit
Dankzij de technische ontwikkeling én het ontwerp van A/BZ hebben wij de nieuwste Basic-Fit dienst nu in ruim 300 vestigingen staan
Meer weten?

Neem contact op met voor een afspraak of lees meer
Mail nu Over ons

Jan Belon