We introduceerden het DDW publiek tot de toekomst van mode

Tijdens de Dutch Design Week werd het werk van Pauline van Dongen, modeontwerpster en tevens PhD onderzoekster aan de TU/e, goed uitgelicht. De tentoonstelling ‘Mind the Step’, geopend door minister Bussemaker mét 3D-geprinte schoenen van Pauline, toonde de ontwikkeling van onderzoek, ontwerp en het gebruik ervan. Ons werd gevraagd het generatieve ontwerp proces van Pauline goed communiceerbaar naar het publiek te maken.

In 2010 zette Pauline van Dongen haar eigen design studio op, waarmee ze zich richt op de dynamische intersectie van mode en technologie. Door met experts uit de wetenschap en technologie samen te werken, streeft Pauline naar het creëren van nieuwe vormen van interactie waarbij kleding een intieme interface wordt, die de zintuigelijke ervaring van de drager zal verrijken.

Pauline’s tentoongestelde werk bevatte het gebruik van generative design om digitale patronen te creëren die zich aanpassen naar het lichaam. Deze patronen kunnen vervolgens vertaald worden naar materialen (3D printed, laser gesneden, gezeefdrukt) die een nieuw soort expressie en gedrag vertonen op het lichaam.

Aandacht

Mind the Step’ trok dit jaar meer dan 70.000 bezoekers die kennis maakten met een uitzonderlijke manier van ontwerpen, producten van de toekomst en oplossingen die impact hebben op de kwaliteit van onze samenleving.

Meer weten?

neem contact op met voor een afspraak of lees meer
mail nu over ons

Jan Belon