We ontwikkelden het eerste prototype van een innovatieve Basic-Fit dienst

Het Nederlandse Basic-Fit is één van Europa’s grootste sportschoolketens met een miljoen leden verdeeld over 300 vestigingen in onder andere Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje. Veel van de mogelijkheden binnen de sportschool zijn dankzij een slim pasjessysteem geautomatiseerd. Basic Fit vroeg A/BZ om gebaseerd op dit systeem de technische haalbaarheid van een nieuwe dienst te ontwikkelen om hun leden nog beter van dienst te kunnen zijn.

Technisch prototype & User Interface ontwikkeling

Bij het ontwikkelen van een nieuwe innovatie binnen een bestaand systeem moet er met allerlei factoren rekening worden gehouden. Voor een nieuwe dienst, waarbij de leden van Basic-Fit hun gewicht kunnen meten en deze later kunnen inzien, moest de bestaande Basic-Fit app, verschillende databases en meetapparatuur met elkaar gaan samenwerken. A/BZ realiseerde het eerste technisch en functionele prototype, ontwierp de User Interface en vertaalde deze naar een gebruiksvriendelijke front-end.

Proof of concept

Om het door ons ontwikkelde technische prototype te onderwerpen aan de realiteit hebben we ze in drie verschillende Basic-Fit vestigingen geplaatst. Op deze manier zijn (onverwachte) gebruikersscenario’s getoetst en konden we de dienst zowel technisch als functioneel optimaliseren.

Dankzij het door A/BZ ontwikkelde proof of concept kon de dienst in 2017 met succes worden geschaald naar alle Europese Basic-Fit vestigingen.

Meer weten?

neem contact op met voor een afspraak of lees meer
mail nu over ons

Jan Belon