We maakten van printen een interactieve ervaring

STRP

Spelen met de functies van printers? Samen met XA Xerox bouwden wij een conceptuele printerij tijdens STRP Biënnale Eindhoven 2015 waarbij bezoekers zelf een uniek drukwerk konden maken.

STRP is een organisatie die kunst, technologie en experimentele popcultuur samenbrengt en dit verbindt aan een breed en vooral nieuwsgierig publiek. Met interactieve kunst, lichtkunst, performances, elektronische muziek, film, lezingen en workshops biedt STRP een blik in de nabije en soms verre toekomst van onze door technologie gedreven cultuur. Hoogtepunt is de tweejaarlijkse biënnale, het meest veelzijdige indoor art & technology festival in Nederland en zelfs in Europa.

STRP Transform is een project van STRP waarbij verouderde apparaten en machines uit elkaar worden gehaald en als bijzondere kunstwerken en installaties weer in elkaar worden gezet. STRP vroeg Afdeling Buitengewone Zaken om de rol en functies van printers onder de loep te nemen en hier een interactieve kunstinstallatie mee te maken.

Samen met STRP vrijwilligers bouwden we een interactieve installatie met uitgerangeerde printers van XA Xerox. Met deze installatie kon de bezoeker van STRP de kunst van het printen onder de loep nemen.

De impact van een publieke installatie

De biënnale trok dit jaar ruim 30.000 bezoekers. ‘De Printerij’ stond pal bij de ingang waardoor duizenden bezoekers een uniek kunstwerkje hebben gegenereerd. Met zendtijd op Studio040 en artikelen in Mudmagazine, VICE en jongerenblad YouTech kreeg het media aandacht. Ook won STRP Transform de Gouden C 2015 van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

meer weten?

neem contact op met voor een afspraak of lees meer
mail nu over ons

Gordon Tiemstra