Onbekend met Apartheid? We brengen een breed publiek op de hoogte

eigen project

Er zijn veel discussies over racisme, zwart-wit tegenstellingen, kolonialisme, discriminatie, wit-privilege en maatschappelijke uitsluiting, maar er wordt nauwelijks refereerd aan het Zuid-Afrikaanse Apartheid. Om dit onder de aandacht te brengen kwam grafisch ontwerper Ruiter Janssen met het idee om een interactieve webapplicatie te bouwen, waarin de geschiedenis feitelijk, overzichtelijk en aantrekkelijk moest worden vormgegeven.

Op een interactieve manier een breder publiek bereiken
Omdat het internet als medium bij uitstek geschikt is om informatie interactief te delen én een groot publiek te bereiken besloten we samen met Ruiter Janssen het experiment aan te gaan. Doel; Geen standaard website, maar één die uitdaagt om echt in het onderwerp te duiken. Want zeg nu eerlijk; hoe vaak lees jij lange teksten op een webpagina? Janssen benaderde Bart Luirink van ZAM om hem te helpen met de inhoudelijke kant van de webapplicatie. A/BZ ontwikkelde een strategisch plan om er een slimme en vernieuwende web-omgeving van te maken.

Bouwen, testen en verder ontwikkelen
In het proces stond het experiment centraal. Zo werd er gekeken naar de verschillende manieren hoe het informatieve beeld zou kunnen bewegen. Eén van die ideeën werd gebouwd, getest en verder ontwikkeld. Belangrijk focuspunt is de efficiënte wijze waarop bezoekers door de webapplicatie moeten kunnen bewegen. Zo schaalt het unieke ontwerp van de webapplicatie mee met de afmetingen van het scherm terwijl de tekst leesbaar en de gebruikersinterface bruikbaar blijft.

Apartheid in een nieuw jasje weer onder de aandacht brengen
Apartheid Revisited is het overtuigende resultaat. Een functionele en gebruiksvriendelijke webapplicatie met een uniek interactief design.

Wil je meer weten over de totstandkoming van de interactieve webapplicatie? Dorien ging in gesprek met Ruiter, Jeffrey en Luuk van A/BZ over de totstandkoming van de interactieve webapplicatie. Lees hier het interview op onze blog.

meer weten?

neem contact op met voor een afspraak of lees meer
mail nu over ons

Jeffrey Braun